Overlijden Thijs Abbenhuis

In 2015 heeft hij nog een andere lang gekoesterde wens  in vervulling zien gaan. Hij schreef het boek: “Molenberg vroeger…. van grazige weiden en vruchtbare akkers, tot moderne stadswijk. “  Hier heeft Thijs ruim anderhalf jaar aan gewerkt en meer dan 300 foto’s verzameld. Het heeft hem ook vele hoofdbrekens gekost, omdat hij voor bepaalde zaken daarbij afhankelijk was van anderen. En dan ging het qua tijd en inhoud niet zoals hij dat graag zag.

De laatste jaren, na zijn 80e,  begon hij steeds vaker te sukkelen Vanwege zijn afnemende gezondheid en ongemakken werd het lopen moeilijk en als hij in zijn geliefde tuin met wilde flora wilde zijn, had hij de rollator nodig. Binnen puzzelde hij graag, om zoals hij zelf schreef: “mijn geest vrij te houden van smog….”

Thijs Abbenhuis ( bijna 84 ), werd begin april 2020 noodgedwongen opgenomen in het ziekenhuis. De fysieke en mentale gezondheid liepen samen met zijn weerbaarheid  terug, Men constateerde bij Thijs het Coronavirus. Hieraan is hij 10 april  ’s-morgens overleden. Voor zijn echtgenote Lies dubbel moeilijk omdat ze voorbije week niet tot hem werd toegelaten en dat het overlijdensbericht aan haar per telefoon werd gedaan. Lies moest enige tijd in quarantaine blijven…

Thijs zeer bedankt voor je geweldige inzet en support voor De Natuurgids. Ook voor je fijn persoonlijk direct en open contact. In editie 4 zal ik je laatste bijdrage opnemen over wetenswaardigheden over en herkomst van gereedschap.

Lies, onze gedachten gaan ook zeker naar jou. De wereld heeft zich van zijn donkere kant laten zien en het verdriet snijdt als een ijzige wind door je ziel. Het leven is hard en een mens heeft er baat bij om sterk te zijn. We hopen dat vele mooie herinneringen regelmatig een glimlach om je mond brengen. We hopen dat jij. je kinderen en je naasten deze “in memoriam “ als ons gebaar van troost zult voelen.  We hopen vooral dat je straks in rustiger vaarwater komt en goede tijd voor je zult vinden. Dat heb je verdiend. We wensen je alle goeds!

Namens bestuur, redactie en auteurs van De Natuurgids                                                                                                    Piet Schuttelaar, eindredacteur.